Pauwenpop 2.0 groeit door

De gratis frikandellen bij Pauwenpop waren vooral bij de jeugd populair.

De gratis frikandellen bij Pauwenpop waren vooral bij de jeugd populair.© Foto Marc Moussault

Irene Bunel
Wieringerwaard

De weergoden lijken Pauwenpop nooit goedgezind. Ook dit weekend moesten de bezoekers tussen de buien door de weg naar de feesttent op de IJsbaan van Wieringerwaard vinden. Dat mocht de pret niet drukken.

Vrijdag wisten DJ Marcel Meijer en ’Tina Turner’ Lyanda van Oosten het zeer gemêleerde publiek al snel aan het dansen te krijgen. Met ongeveer zeshonderd man tussen de 16 en 77 sprak de organisatie over een geweldige start.

Hoewel het zaterdagavond wat rustiger bleef, wisten Paper Plane en The Looks de tent op zijn kop te zetten.

,,Het is echt een dorpsfeest voor jong en oud, waarbij we iedereen tevreden willen houden. Daarnaast willen we door blijven groeien’’, vertelde Silvan Sweep.

Doorstart

Na de eerste editie van de doorstart van Pauwenpop 2.0 was het de vraag of de organisatie door kon gaan met het evenement. Financieel leek het niet rendabel. Door echter minder te besteden is het toch gelukt en staat ook editie 2018 al op de kalender.

Er bleef dit jaar zelfs een pot over waarmee zondagmiddag gratis frikandellen werden gesponsord voor de vroegkomers.

Vooral de jongste bezoekers, voor wie ook een springkussen klaar stond, genoten van de snack. Trio Tjoe en Jeroen improviseerden tussendoor een frikandellen-lied. ,,De zondagmiddag willen wij graag het hele gezin vermaken’’, aldus Teun Kuijper. ,,Zo kunnen de bezoekers direct vanuit de braderie naar ons terrein lopen.’’

Het bleef nog lang onrustig in het dorp. Aangezien het festival midden in de bouwvak valt, hoefden vele bezoekers er de volgende ochtend niet vroeg uit. Het bier vloeide ook rijkelijk.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.