Teams van De Zouaven dragen Stichting Merakel uit

Tanja Koopen
Grootebroek

Drie teams van voetbalvereniging De Zoauven in Grootebroek dragen de komende vier jaar met Stichting Merakel in Lutjebroek op hun nieuwe shirts.

Het idee om enkele teams een regionaal goed doel te laten uitdragen, is afkomstig van website-beheerder Willem Strating en staat in direct verband met het nieuwe kledingfonds van de club.

In het nieuwe seizoen krijgen alle leden van De Zouaven hun wedstrijdkleding via een kledingfonds. Waar voorheen goedbedoelende vaders individuele teams sponsorden, is nu besloten de hele club in het nieuw te steken via één fonds.

Twintig euro

De leden betalen daar vier jaar lang twintig euro voor en bedrijven zijn aangezocht om de shirts te sponsoren. Op die manier spekt de club ook nog de clubkas en houden de verspreiding van kleding onder hun leden in één hand. De kleding gaat in principe vier jaar mee.

Voor de meeste kledingpakketten zijn inmiddels sponsors gevonden. Voor drie teams is besloten een goed doel op de shirts te zetten. Op idee van webbeheerder Strating zijn speciaal hiervoor individuele leden benaderd die de club een goed hart toedragen en bereid waren 100 euro bij te dragen.

Goed doel

De 1800 euro die hiervoor benodigd is, werd volgens Piet Reus van de kledingcommissie snel bijeengebracht. Als goed doel is gekozen voor Stichting Merakel, een opvanghuis voor mensen met een verstandelijke beperking in Lutjebroek, in de vroegere pastorie. Stichting Merakel bleek heel blij met dit initiatief.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen