Vrouwenstratego bij Defensie

Eric Kok
Den Haag

Vrouwelijke militairen hebben zich massaal ingeschreven voor een interne cursus waarbij ze tips krijgen om zich te wapenen tegen de mannencultuur binnen Defensie.

De door het Defensie Vrouwen Netwerk georganiseerde workshop ’Stratego voor vrouwen’ is binnen luttele dagen volledig volgeboekt. In de wervingstekst voor de op 7 september in de Utrechtse Kromhout Kazerne te geven cursus wordt onverholen gesteld dat ‘de manier waarop het spel binnen de organisatie wordt gespeeld, is bepaald door mannen.”

De vrouwelijke militairen en burgermedewerkers hebben blijkbaar weinig fiducie in het emancipatiebeleid binnen Defensie: „Als vrouwen ook de hogere posities willen bekleden, is het van belang om te weten wat de verschillen zijn in gedrag en aanpak van mannen en vrouwen. Niet om je aan te passen, maar om het spel mee te kunnen spelen”, zo meldt het vrouwennetwerk via het interne orgaan van het ministerie.

Namens Defensie reageert Klaas Meijer ietwat schouderophalend op de verholen kritiek dat vrouwen binnen de krijgsmacht achter de mannen moeten aanlopen: „Defensie kent een unieke, militaire cultuur. Daar zitten inderdaad meer mannen in, maar onze 8000 vrouwen voelen zich er ook thuis”, aldus de zegsman.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.