Plan Stationsweg 1 Heerhugowaard blijkt bevroren

Gert van der Maten
Heerhugowaard

De gemeente Heerhugowaard blijkt de behandeling te hebben stilgelegd van het plan voor 32 startersappartementen in het gebouw Stationsweg 1. De buurt heeft zoveel bezwaren geuit dat de gemeente besloot om pas op de plaats te maken tot na de zomervakantie.

De gemeente wil de omwonenden eerst nog eens rustig uitleggen waarom ze de verbouwing van het voormalige winkelpand een goed idee vindt. Want zoveel is duidelijk: er ligt een goedkeuring van b en w.

Dat besluit viel in de ochtend van 11 juli. Diezelfde dag was er ’s avonds een bijeenkomst voor de buren. Die kregen, zo vertellen zij, te horen dat ze vanaf een week later officieel in het verweer konden gaan tegen het project, op het moment dat de goedkeuring zou zijn gepubliceerd in Stadsnieuws, het blad van de gemeente.

Twee dagen later echter schreef wethouder Gido Oude Kotte de omwonenden dat de hele behandeling was stilgelegd. Er komt voor half september geen publicatie, dus is er niets om officieel tegen te protesteren.

Kritiek

,,De behandeling van de aanvraag van de omgevingsvergunning en de start van de procedure wordt opgeschort tot 15 september 2017”, aldus de wethouder.

Tijdens de buurtbijeenkomst kwam er een storm van kritiek over de gemeente en initiatiefnemer Edwin Groen heen. Om die reden is tot de schorsing besloten.

De buurt is bepaald niet blij met de komst van 32 ’studenten en jong werkenden’. ,,De omgeving raakt ontwricht”, zo vindt woordvoerder Jeroen de Wit van de bewoners. De gemiddelde leeftijd ligt hier rond de zestig à zeventig. Er staan zo’n honderd huizen hier en daar komen dan in één klap 32 jongeren bij.”

Geluidsoverlast

De concentratie van jongeren moet haast wel geluidsoverlast gaan geven zo denkt de buurt. Bewoners hebben het over ’het stapelen van jongeren die vertier zullen gaan zoeken’.

Daarnaast voorziet de buurt verkeers- en parkeerproblemen. Zegsman Jeroen de Wit heeft daarom een alternatief geschetst met elf seniorenwoningen in het gebouw.

De gemeente heeft de buurtbewoners, zo zeggen zij, echter voorgehouden dat er juist aan jongerenhuisvesting een grote behoefte is.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.