Dader steekpartij overleden (Update met video)

1 / 2
Redacteur West-Friesland
HOORN

Op de Vale Hen/Dubbele Buurt bij de coffeeshop in Hoorn zijn maandag voor in de middag twee mensen neergestoken. De 26-jarige dader is gevlucht, waarbij de politie diverse schoten loste. Later op de dag is hij in het ziekenhuis overleden.

De dader, die in gezelschap was van zijn moeder, trok voor de deur van de coffeeshop een mes en stak uit het niets het slachtoffer neer. Het slachtoffer was bekend als klant van de coffeeshop, maar was daar niet geweest. Een omstander die wilde ingrijpen werd ook neergestoken. Deze persoon kon op eigen kracht naar het ziekenhuis, de andere man werd binnen in de coffeeshop behandeld en later naar het ziekenhuis gebracht.

De dader, geen klant van de coffeeshop, werd door de politie onder schot gehouden, maar ging er toch vandoor. Er werd verschillende keren geschoten door de politie, maar de man werd niet geraakt. Tijdens zijn vlucht dook hij nabij schouwburg Het Park het water van het Markermeer in. Vlak daarvoor heeft hij ook zichzelf verwond met het mes. Hij verdween onder water en is er door enkele agenten uitgehaald.

De man werd ongeveer een half uur lang gereanimeerd en is daarna met een ambulance afgevoerd. Zijn moeder en broer waren ook daar in de buurt aanwezig. De dader is in het ziekenhuis overleden.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen