AZ imponeert ook tegen Cambuur

Wout Weghorst, openingsgoal tegen Cambuur en voorzorgswissel.© Foto Ed van de Pol

Arnold Aarts
Alkmaar

AZ heeft drie dagen na de overwinning op Málaga CF opnieuw een prima oefenwedstrijd afgewerkt. Zaterdagavond werd op het kunstgras van trainingscomplex Kalverhoek met 4-0 gewonnen van Cambuur Leeuwarden.

Trainer John van den Brom koos voor dezelfde elf spelers als woensdag tegen de Spanjaarden. Het was de bedoeling dat iedereen tegen de Friese eerstedivisionist de hele wedstrijd zou spelen, maar spits Wout Weghorst werd na een dik uur uit voorzorg met lichte liesklachten vervangen door Dabney dos Santos.

Op maat

Binnen een kwartier had AZ een 2-0 voorsprong genomen. De score werd geopend door Weghorst, die de bal voor zijn voeten kreeg toen doelman Pieter Bos een schot van Marko Vejinovic niet kon klemmen. De tweede treffer was van Joris van Overeem, die de bal precies op maat kreeg aangespeeld van Guus Til.

Pas diep in de tweede helft viel de derde goal. Invaller Dos Santos was de maker. Vlak voor tijd leverde een haarzuivere schuiver van Calvin Stengs het vierde doelpunt op.

Team VVCS

Om de wisselspelers net zo te belasten als de basisformatie, werd zaterdagmiddag een extra oefenwedstrijd gespeeld tegen het team van spelersvakbond VVCS. Hierin zitten voetballers die op dit moment nog clubloos zijn. Dankzij twee doelpunten van Jeremy Helmer en een treffer van Ben Rienstra werd het 3-0 voor AZ.

Voor de competitiestart over twee weken spelen de Alkmaarders nog één oefenduel. Volgende week wordt naar Italië gereisd om zaterdag tegen Udinese te voetballen.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen