Opening Melkwegbrug Purmerend wordt publieksfeest

Opening Melkwegbrug Purmerend wordt publieksfeest. Foto: HDC Media

Redacteur Waterland
purmerend

Wethouder Hans Krieger van Purmerend opent aanstaande zaterdag officieel de Melkwegbrug, die Weidevenne verbindt met de binnenstad. Na de openingshandeling om half twee ’s middags is de brug voor iedereen toegankelijk.

De gemeente wil van de opening een groot feest maken voor de Purmerendse bevolking. Een paar maanden geleden deed ze een oproep aan artistiek talent in de wijken Weidevenne en Centrum om tijdens het openingsfeest acte de présence te geven. Volgens de gemeente kwamen daar veel leuke reacties op waardoor ’een spetterend programma is samengesteld met zang, dans en muziek’. Daaraan wordt meegewerkt door onder meer ER Studio, het Stedelijk Orkest, Guido Scope, het Amsterdams Havenkoor, Les Tigres en het Popmusicalkoor. Voor kinderen is er een springkussen en ze kunnen zich laten schminken. Het volledige programma is te vinden op www.purmerend.nl.

Het feestterrein bevindt zich aan de kant van Weidevenne. Naast het terrein is ruimte gemaakt voor bezoekers om hun fiets te stallen. Het verkeer op de Jaagweg wordt geregeld door verkeersregelaars. Het centrum blijft bereikbaar via de Jaagweg.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.