Drie man vast voor duinbrand

Foto ANP

Foto ANP

Ron Amesz
alkmaar

De politie heeft drie serieuze verdachten te pakken van de Schoorlse duinbranden. Een man (44) uit Alkmaar zit al sinds vorige week dinsdag in voorarrest en werd gistermiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Twee mannen uit Schagen van 18 en 20 jaar oud, zitten vast voor de brand in Bergen aan Zee van afgelopen zaterdag.

Er zijn nog geen bekentenissen. De Alkmaarder werd op dinsdag 3 mei – drie dagen na de grote brand van vorige week zondag in het Schoorlse duingebied – al aangehouden. De man werd onmiddellijk ’in beperking’ geplaatst. Dat betekent dat hij geen contact met de buitenwereld mag hebben, alleen met zijn advocaat. Zijn voorarrest is gisteren door de rechter-commissaris met veertien dagen verlengd.

De drie aanhoudingen in de duinbranden zijn het resultaat van een flinke klopjacht op de brandstichters in het natuurgebied. De massale politie-inzet en de waakzaamheid van de burgers was in dit geval vruchtbaar. ,,De informatie van de inwoners heeft ons enorm geholpen’’, zegt politiewoordvoerder Petri Koenen.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.