Vertederend: Hond ziet uh… een andere hond?

'Kya ontmoet zeehond'© Siem Houtkooper

'Fort Kijkduin'© Helma Aarts

'Blauwoog'© Helma Aarts

KNRM© Mart Marbus

Oude Rijkswerf© Peter de Vries

1 / 5
Petra Bies
Den Helder

Ze grappen in de dierentuin weleens dat het de vraag is of de mens naar de aap kijkt of de aap naar de mens. Nieuwedieper Siem Houtkooper fotografeerde net zo’n geval nabij de Razende Bol. Is het hier ’hond ziet zeehond’ of ’zeehond ziet hond’?

Ze lijken beide even nieuwsgierig, hondje Kya aan boord bij Houtkooper en de zeehond in het wijde zeewater. Op de achtergrond is de Razende Bol te zien, het el dorado van de zeehonden in dit deel van de Waddenzee.

Een prachtfoto met een hoog schattigheidsgehalte die zo met het opschrift ’Groeten uit Den Helder’ de plaatselijke ansichtkaartenmolens in zou kunnen of als speelse groet de digitale wereld in kan.

Houtkooper is één van de leden van fotoclub Digitaal in beeld (DIB), een vijf jaar oude groep van amateurfotografen die komende week een vernieuwd onderkomen in gebruik neemt op Oude Rijkswerf Willemsoord.

De foto verbeeldt precies wat penningmeester Helma Aarts graag mag onderstrepen: Je kunt de duurste camera pakken en de meest gelikte randapparatuur te voorschijn trekken, maar bij fotograferen gaat het toch allereerst om goed kijken.

De fotoclub, die ook een videoafdeling heeft, neemt komende dinsdag het verbouwde onderkomen in de Dukdalf in gebruik. Foto’s kunnen voortaan groot vertoond worden op een scherm en er is ook een studiohoek.

De groep maakt deel uit van de MBSOV, de sport- en ontspanningsvereniging van het marinebedrijf, maar iedereen kan lid worden. ,,We zijn nu met een stuk of vijftien fotografen en komen regelmatig bijeen om elkaar werk te laten zien. Door het te bespreken, leer je van elkaar’’, zegt Aarts.

En al begint elke mooie foto met goed kijken, er komt daarna vaak ook een computerbewerking aan te pas. De groep amateurfotografen wil daar workshops in gaan organiseren. Nieuwe leden zijn van harte welkom.

Meer informatie op: www.mbsov-digitaalinbeeld.nl

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.