Speuren naar Mr. X op Hoornse kermis met speciale app

Van onze verslaggever
Hoorn

Het zoeken naar Pokémons in de binnenstad van Hoorn kan tien dagen worden gestaakt: tijdens de Hoornse kermis kan worden gespeurd naar Mr. X. Met een speciale kermisapp is ook het complete programma en de opstelling van de kermis te bekijken.

Het is voor het eerst dat er een app beschikbaar is die over de Hoornse kermis gaat. Alle informatie over de 572e editie van de binnenstadskermis is op een mobiele telefoon te raadplegen. De app is er voor alle besturingssystemen.

Het laatste nieuws over de kermis wordt via de app doorgegeven, maar de gebruiker kan ook opzoeken waar zijn of haar favoriete attractie staat. Ook programmaonderdelen als de prikkelarme kermis, de kermismis, roze maandag, ouderendag en vrouwenavond zijn te vonden in de kalender van de app. Ook de hele kermiskrant die in Hoorn is verspreid, is er in te vinden.

Deze wordt extra interactief door het speurspel Mr. X. Elke dag is er een mysterieuze persoon verstopt op de kermis, die aan de hand van radar en aanwijzingen is op te sporen. De gebruiker van de app krijgt een melding wanneer Mr. X aanwezig is op de kermis. Op de ’radar’ op de telefoon wordt de laatst bekende locatie van Mr. X weergegeven.

Aan de hand van die plek en hints die worden gegeven is Mr. X op te sporen. Wie in de menigte deze geheimzinnige persoon als eerste weet aan te tikken heeft gewonnen. Met het spel zijn prijzen te winnen, die op de kermis met een coupon kunnen worden opgehaald.

De kermis wordt zaterdag geopend en duurt tien dagen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen