Robert Mühren weer goud waard voor FC Volendam

Hans Swierstra
Volendam

De ’zilveren’ (want 25e) competitietreffer van matchwinnaar Robert Mühren was gisteravond goud waard voor FC Volendam. Door de 1-0 zege op Jong Ajax zijn de play-offs weer wat dichterbij gekomen voor het elftal van trainer Hans de Koning.

Voor vollere tribunes dan gebruikelijk (tegen gereduceerd tarief bevolkten veel jeugdspelers van verenigingen uit de regio de Jaap Jonk-tribune) speelden de Volendammers een redelijke wedstrijd. De gelijke stand halverwege was terecht. Hoewel er een fase was waarin de Ajax-beloften een duidelijk overwicht hadden, kreeg Volendam in de eerste drie kwartier minstens evenveel mogelijkheden om de score te openen. Robert Mühren, Kevin Wattamaleo en Levi Schwiebbe waren er dicht bij.

Pas na 24 minuten moest Volendam-doelman Theo Timmermans handelend optreden bij een schuiver van Bazoer. Het bleek een inleidende beschieting van Amsterdamse zijde. Zo teisterde Sheraldo Becker de vuisten van Timmermans na een indrukwekkende solo vanaf eigen helft, dwars door de Volendamse stellingen heen, en zag Brando van den Boomen een leep balletje rakelings naast gaan.

Volendam werd in deze periode gedwongen tot reactievoetbal, het speltype dat trainer Hans de Koning bij tegenstanders vaak zo verfoeit. Toch leverden de counters enkele gevaarlijke situaties op. Ludcinio Marengo zag Ajax-keeper Mickey van der Hart tijdig ingrijpen en een tweede uitbraak, opgezet door Mühren, werd niet helemaal goed uitgespeeld. Soufiane Laghmouchi zag zijn inzet gekeerd door Van der Hart.

Snel in de tweede helft kwam Volendam op voorsprong. Mühren volleerde, geheel vrijstaand bij de tweede paal, een vrije trap van Schwiebbe binnen. Het antwoord van de bezoekers, die het opvallend genoeg conditioneel moesten afleggen, bleef uit. Volendam controleerde en had nog op 2-0 kunnen komen als Laghmouchi de combinatie met invaller Henk Veerman niet frivool met een hakje was aangegaan. Diezelfde Laghmouchi zag kort voor tijd ook nog een inzet gekeerd door Van der Hart.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen