Racoon krijgt Waarland stil

Redactie
Waarland

,,Het is normaal al onmogelijk om Nederlanders stil te krijgen. Maar om Noord-Hollanders voor de helft stil te krijgen, is echt een hele prestatie’’, zegt Racoonzanger Bart van der Weide tegen het bijna vierduizendkoppige Badpoppubliek.

Even daarvoor heeft de band het festivalpubliek in Waarland, in de bagger en met bier binnen handbereik, inderdaad even stil gekregen bij het enige Nederlandstalige nummer van de Zeeuwen: ’Oceaan’. Een liedje, dat deze vrijdagavond wordt omarmt door de menigte in de festivaltent. Maar de stilte duurt niet lang: als Racoon verder gaat met ’Love You More’ hoeft Van der Weide de microfoon eigenlijk niet te gebruiken.

Waarland zingt moeiteloos de hit uit 2005 uit volle borst mee.

’Cause I’ve been away too long

And every day I missed you more.

You look like you did before,

Only prettier

Every day I love you more

I love you more,

Everyday I love you more,

And more’.

Alsof het publiek het over Racoon zelf heeft. De Zeeuwen waren nog vrij recent, in 2013, ook al te gast in Waarland. Het Badpoppubliek lijkt ze te hebben gemist en geniet met volle teugen van het bijna anderhalf uur durende optreden.

Maar Badpop 2016 is meer dan headliner Racoon alleen. Lucas Hamming, The Brahms, Max Meser, St. Tropez, allen zorgen voor een feest bij het zwembad aan de Jonkerstraat. Waarbij ook de artiesten zelf het prima naar de zin hebben, zo lijkt het.

Zanger Hendrik Jan Bökkers van de band Bökkers in elk geval wel. De dialectrockers uit het oosten krijgen de tent flink aan het springen. ,,Een mooi feestje is dit, dat moeten we volgend jaar weer doen’’, richt Bökkers zich tot publiek én organisatie. Als hij bij het slotnummer ’Het is het mooiste als ze jong bint’ alle ’mooie Waarlandse vrouwen’ op het podium uitnodigt, is het feest compleet.

Een feest dat de Daredevils met strak gespeelde en knap gemaakte rockmedleys geweldig afsluit.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.