FC Marlène met de hakken over de sloot tegen Veerhuys

Zakaria Amrani wipt de 3-1 over Veerhuys-doelman Barry de Wit heen.© Foto Martin de Haan

Judit de Redelijkheid
Heerhugowaard

Opnieuw leek FC Marlène vrijdagavond punten te verspelen tegen Veerhuys. En ook nog eens in precies dezelfde cijfers als vier maanden geleden, toen het in Hoorn 3-3 werd. Maar Tom Hofkamp stak daar een stokje voor. Op het nippertje. Met nog acht seconden op de klok schoot hij de Heerhugowaarders alsnog naar de overwinning.

Zakaria Amrani haalde na afloop opgelucht adem. De bloemen die hem zojuist waren uitgereikt hadden zomaar als ’troostboeket’ kunnen dienen. Op het moment dat de aanvoerder van FC Marlène werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd dreigde het immers mis te gaan voor de ploeg die de afgelopen weken zo goed op dreef was. De met de nodige moeite opgebouwde 3-1 voorsprong verdween als sneeuw voor de zon. In een tijdsbestek van nog geen zestig seconden.

Fouten

,,Door domme fouten”, gaf Amrani toe. Eerst werkte Faisel Mellah een Hoornse voorzet ongelukkig in eigen doel. Daarna raakte de niet fitte en daardoor matig spelende Issy Hamdaoui de bal kwijt op het middenveld. Dennis Pals nam het cadeautje dankbaar in ontvangst en mikte met nog een kleine twee minuten op de klok de 3-3 tussen de benen van doelman Peter Rozenbeek door.

En daarmee leek er een einde te komen aan de fraaie reeks van zeven overwinningen op rij die de Heerhugowaarders hadden neergezet. Maar Tom Hofkamp nam daar geen genoegen mee. Kort nadat hij een afzwaaier geproduceerd had, besloot hij het over de grond te proberen. Met succes. Keeper Barry de Wit, die net als Pals een verleden bij FC Marlène heeft, zag de bal onder zijn lichaam doorgaan en over de doellijn rollen. Eerder had De Wit er met een aantal goede reddingen juist voor gezorgd dat Veerhuys in het spoor van de veel hoger geklasseerde streekgenoot kon blijven.

De bezoekers namen vijf minuten voor rust zelfs brutaal de leiding toen een van richting veranderde inzet van Maarten Zuiker de ervaren Rozenbeek op het verkeerde been zette. Kort voor rust zorgde Hofkamp voor de gelijkmaker en aan het begin van de tweede helft was het Jeroen Kossen die FC Marlène op aangeven van Mellah voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong zette. Toen die vervolgens werd vergroot door Amrani - hij vond eerst De Wit nog op zijn weg, maar maakte het kort daarna alsnog af met een bekeken ’wippertje’ - leek er geen vuiltje aan de lucht voor de nummer drie van de ranglijst. Tot het in de slotfase dus alsnog bijna een gelijkspel moest toestaan. ,,Een wereld van verschil met vorige week”, zei Amrani, die begin deze maand voor het eerst vader werd. ,,Toen speelden we echt heel goed. Veerhuys ligt ons niet. Ik weet niet hoe dat komt. Maar gelukkig viel die 4-3 alsnog. En dat was denk ik ook verdiend.”

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen