Landsmeer verwijdert 63 illegale bootjes

Redactie Waterland
Landsmeer

Gemeente Landsmeer start op 18 augustus een grote opruimactie van bootjes waarvoor geen liggeld is betaald.

Maar liefst 63 bootjes staan op de nominatie te worden verwijderd. Ze zijn gefotografeerd en op de website van gemeente Landsmeer geplaatst.

Het gaat om boten, vaartuigen en wrakken zonder precariosticker. Ze liggen in de Gortesloot, De Gouwe en Weegbreesingel en langs Luijendijk, Bierstalpad en Wijkpark. Niet eerder heeft gemeente Landsmeer zo’n grote botenopruimactie aangekondigd.

Begin juni en eind juli zijn waarschuwingsstickers op de bootjes geplakt. Eigenaren van bootjes kunnen nog tot en met maandag 17 augustus een precariosticker kopen op het gemeentehuis. Boten die voor 18 augustus alsnog zijn voorzien van een precariosticker worden niet verwijderd. Op de website van gemeente Landsmeer wordt gepubliceerd welke boten daadwerkelijk zijn verwijderd.

Verwijderde boten en wrakken worden nog enige tijd bewaard. De eigenaar heeft dan nog de mogelijkheid om zijn boot - tegen betaling van de gemaakte kosten - terug te halen.

Boten met een waarde van meer dan € 1000, - euro worden 12 weken bewaard. Boten en wrakken die minder dan € 1000, - waard zijn, worden 4 weken bewaard.

Voor een ligplaats moet een bootbezitter €7,95 aan leges, €1,40 voor een sticker en €3,17 per vierkante meter per jaar betalen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.