Beste singer-songwriter speelt op customized gitaar uit Den Helder

Redacteur Den Helder
den helder

Een van de winnaars van het televisieprogramma De beste singer-songwriter van Nederland speelt voortaan op een gitaar uit Den Helder. Gitaarbouwer Jeroen Gmelich maakt voor de dagwinnaar van de show een unieke gitaar.

Gmelich, eigenaar van Rijkers Muziek uit de Koningstraat, bouwt onder de naam Jeromes Customs ook gitaren. Geheel naar wens van de koper. De makers van het BNN/Vara-programma Beste singer-songwriter van Nederland waren zo onder de indruk van de gitaren van Gmelich dat ze besloten er een als prijs weg te geven.

,,Het programma wordt deels opgenomen in de Wisseloordstudio's. Voor die studio heb ik een paar gitaren gemaakt. Zo zijn ze bij mij terecht gekomen'', vertelt Gmelich. In de aflevering die aanstaande maandag wordt uitgezonden zijn al enkele gitaren van hem te zien. ,,Deze week komen ze langs om bij mij in de winkel te filmen. Dat item wordt maandag over een week uitgezonden.''

Op de foto Jeroen Gmelich in zijn winkel.

De beste singer-songwriter van Nederland wordt elke maandag uitgezonden op Nederland 3 en begint om 20.25 uur. 3FM-dj Giel Beelen doet de presentatie.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.