Toeristen Rode Kruis in Hoornse modder

Redacteur West-Friesland
Hoorn

Zo'n dertig gasten van een vakantieschip van het Rode Kruis kwamen op het Oostereiland in Hoorn donderdag in een modderpoel terecht. Via houten plankjes bereikten de rolstoelers met veel moeite de stad.

Chantal Rückert van Hoorn Events zag de gasten aankomen. ,,Ik had plaatsvervangende schaamte voor de manier waarop wij die mensen welkom heten in de stad'', zegt zij.

Bouwvakkers snelden te hulp, met houten planken en hielpen mee de rolstoelers op de weg richting stad te krijgen. Vervolgens legden ze stalen platen op het onverharde stuk zodat de terugweg beter verliep.

Wethouder Roger Tonnaer heeft donderdagavond zijn excuses aangeboden aan de opvarenden van de Henri Dunant. ,,Dit is een hele vervelende samenloop van omstandigheden'', zegt hij. Het schip kon niet uitwijken naar het Hoofd omdat de hijskraan op de Henri Dunant die ze nodig hadden om bij het Hoofd aan te meren stuk was . De weersomstandigheden zaten ook niet mee. Aan boord was men enigzins voorbereid op de situatie door de havendienst, maar de regen maakte alles veel erger. 4 augustus komt de Henri Dunant weer dan moet het in orde zijn.''

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen