Snel geld verdienen

Michiel Snik

Op vrijmarkten kun je eenvoudig van je rommel afkomen en ook nog eens geld verdienen. Je moet wel vroeg je bed uit voor de beste plekjes. Het liefst in de zon. Lekker voor je zelf en voor de mensen die je het geld uit de zak wilt kloppen.

Mijn zoon zat bij ons in het dorp rond negen uur op zijn kleedje in het park. In Winkel is dat keurig op tijd, want daar komt het allemaal wat langzamer op gang. De eerste verkopers in Schagen hadden er toen al zes uur opzitten. Sommigen waren voor tien uur al weer met een gevulde beurs vertrokken. Zij maakte daarmee plaats voor jeugdige straatmuzikanten. Waarvan een enkeling niet veel verder komt dan wat toonladders.

Een rondje langs dit muzikaal talent maakt duidelijk dat je je spaarpot aardig kunt spekken op zo’n dag. Je hoeft er niet eens vroeg je bed voor uit om vervolgens op een kleedje te gaan zitten bibberen. Deze jongelui verdienen namelijk in een paar uur al snel vijftig tot maar liefst 200 euro, zo biechten ze eerlijk op. En hoe jonger, hoe meer geld, zo lijkt het. Paps en mams staan op een paar meter afstand onopvallend de wacht te houden en romen zo nu en dan de buit af.

Gelukkig heeft mijn zoon mijn oude blokfluit niet verkocht op de vrijmarkt. Daarmee kan hij echt snel geld verdienen in Schagen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.