Volendam-Telstar: regen, wind en kaarten

VOLENDAM

De enige Noord-Hollandse derby in de eerste divisie, gespeeld op een 'ouderwetse' zondagmiddag. Volendam-Telstar was een wedstrijd om naar uit te kijken, maar werd er eentje om snel te vergeten. Het door regen, wind en kaarten gedomineerde duel eindigde terecht in een gelijkspel: 1-1.

Volendam en Telstar maakten er gistermiddag maar een pover schouwspel van. De bal vloog heen en weer, gevaar voor de doelen was er nauwelijks. Telstar voetbalde beter, maar creëerde niets. Ondertussen wapperde scheidsrechter Jack van Hulten met kaarten, terwijl de wedstrijd bepaald geen schoppartij was. De regen en wind maakten het plaatje er niet veel mooier op.

Pas na een uur 'flipperkastvoetbal' kwam het duel los, maar echt leuk werd het pas na de 0-1 van invaller Melvin Holwijn. De Telstar-spits - in het veld gekomen voor de onzichtbare Volendammer Johan Plat - kopte raak na een voorzet van Edwin Gyasi.

Volendam, dat tot dat moment nog geen moment in de wedstrijd had gezeten, toonde veerkracht. Trainer Gert Kruys, die in de rust Paul de Lange al had vervangen door Dominique van Dijk, bracht met Michiel Kramer en Kees Tol nog twee verse aanvallers in het veld. Maikel van der Werff leek met een prachtige vrije trap gelijk te maken, maar zijn treffer werd geannuleerd omdat het een 'indirecte' betrof. ,,Meestal zegt een scheidsrechter wel als het een indirecte is'', somberde Van der Werff, die niet had gezien dat Van Hulten met zijn arm omhoog stond. ,,Ik was alleen gefocust op de bal.''

De gelijkmaker viel toch, vier minuten voor tijd. Tol haalde de achterlijn en gaf voor op Dissels, die knap raak volleerde. Drie rode kaarten later (tweemaal geel voor Van der Werff en Tesselaar en direct rood voor Zsidai, die de doorgebroken Brands onderuit trok) floot Van Hulten voor het einde.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen