Maling aan inrijverbod busbrug

zaanstad

Veel automobilisten negeren het inrijverbod dat tot 1 juni geldt op busbrug De Binding, ondanks de aankondiging dat er toezicht zal worden gehouden. Ze vertrouwen erop dat er toch niet gecontroleerd wordt.

Woensdagmorgen kwart over acht. In een kwartier tijd rijden er dertig auto's over de busbrug. Een van die auto's is een vuilniswagen. De gemeente zelf dus. Het is een 'dubbele overtreding'. De brug gaat op 1 juni open voor verkeer dat er buiten de spits gebruik van wil maken. Tot die tijd is het verboden gebied. In de spits - tussen zeven en negen 's morgens en vier en zes 's middags - blijft het ook verboden.

Volgens woordvoerster Heleen Makkinga van Zaanstad controleerde handhaving tot nu toe niet omdat de borden nog niet in orde waren, waardoor er geen juridische basis was voor het uitdelen van boetes. Vanaf vrijdag zullen opsporingsambtenaren bij wijze van steekproef bij de brug posten. Veel belangrijker is volgens Makkinga dat maandag begonnen wordt met het aanleggen van de camera's die verkeerd gebruik van de brug continu in de gaten gaan houden. Na een week zal het werken, als er geen tegenslag is. Tot 1 juni wordt iedereen geflitst, vanaf 1 juni het spitsverkeer.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.