Positief Landsmeer weigert gesprek met raadscoach

Annette Snaas
Landsmeer

Positief Landsmeer weigert mee te doen aan een gesprek met een externe coach die aanwijzingen geeft waardoor de sfeer in de gemeenteraad kan verbeteren.

De fractie, die de veroorzaker is van de slechte sfeer in de raad, is tegen het inschakelen van buitenstaanders. Zij vindt dat gepoogd moet worden er onderling uit te komen. Dat dit in de afgelopen jaren niet is gelukt, is voor de rest van de raad juist een reden om de organisatie Debat.nl, training, gespreksleiding en coaching in te schakelen.

PL’er André La Fontaine meldt dat hij het onderlinge gesprek met de raad in juni vorig jaar als positief had ervaren en dat een tweede gesprek in het najaar niet is doorgegaan. ,,In juni kwam hij alleen. De twee andere fractieleden waren er niet’’, zegt Arnold Elfferich, fractievoorzitter van D66, de grootste partij in de raad.

Beschermen

,,La Fontaine stuurt ons en de griffie nog steeds vele e-mails waar ik moe van word. We willen de griffier beschermen’’, vervolgt Elfferich. Al eerder heeft de rest van de raad besloten dat griffier Eva van der Voorde in bescherming moet worden genomen tegen het gedrag - een werkgever onwaardig - van La Fontaine.

,,Ook al doet Positief Landsmeer niet mee - kennelijk zijn ze als de dood voor een externe trainer - dan zou Debat.nl ons misschien wel kunnen helpen met tips en trucs hoe met de situatie om te gaan’’, licht Elfferich toe.

De fracties beraden zich nog op het al dan niet inschakelen van een trainer.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.