Scagha heeft er nog geen zin in

Scagha heeft er nog geen zin in

Redacteur Schagen
Tuitjenhorn

Scagha vertrekt vrijdag met een smadelijke 4-1 nederlaag bij De Ruif als meest recente herinnering voor het officiële seizoen. Dat in de eigen Groeneweghal begint met de bekerwedstrijd tegen eredivisieclub JCK/Aiso.

,,Als we dan weer zó spelen als tegen De Ruif, wordt het nog veel erger dan dubbele cijfers’’, mopperde coach Taïeb el Azzouzi. Die halverwege al luid en duidelijk aangaf dat zo’n verloren vrijdag voor hem niet hoefde. ,,Maar had het dan even eerder laten weten dat jullie er geen zin in hebben. Dan was ik thuis gebleven.’’

Scagha was nog wel op voorsprong gekomen, toen Jeroen Wijnker een voorbereiding van Jim Hulleman afrondde. Maar het vervolg van de oefenpartij leek vanuit Schager oogpunt helemaal nergens meer op. Terwijl het fris en fruitige De Ruif, komend seizoen nieuw in de topklasse, bloed rook. Nadat de ploeg in een andere setting op scherp was gezet. De stoere barpraat van toen kon Scagha geen moment in de praktijk brengen.

Natuurlijk was de eerstedivisieclub gehandicapt. Zonder Robbert-Jan Klein (enkel), Johnny Doodeman (enkel) en Robin Schouwvlieger (vakantie) waren drie sterkhouders absent. Waar De Ruif alleen het intellect van Bjorn Ruijs miste. Maar nog altijd wél een collectief had, met Nick Burger voor de creatieviteit en doelman Richard Hoogeboom om de deur dicht te houden.

Daarmee maakte de thuisclub die in Wilco Gootjes, Nick Burger, Kick Glas en Koen Hollenberg zijn schutters had, het verschil. En Scagha, dat niet moeilijk deed bij het weggeven van doelpunten, had geen zin er iets tegenover te stellen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.