Kras/Volendam geeft signaal af aan handbalbond

Redacteur Waterland
volendam

Voor de handballers van Kras/Volendam kwam het besluit van het Nederlandse handbalverbond om de financiële stekker uit de Beneluxliga te trekken als een onverwachte en ijskoude douche.

Maar juist de wedstrijden tegen de sterkste teams uit België en Luxemburg zijn van groot belang voor de toekomst van het handbal in Nederland. Volendam moest dit weekend weer alles uit de kast halen om de Luxemburgse concurrenten af te troeven. Met succes. Zaterdag won de ploeg van Mark Schmetz met 29-25 van Red Boys Differdange en zondag werd Kaerjeng met 34-28 verslagen.

Oranje-bondscoach en clubtrainer van Volendam Mark Schmetz is verbolgen over de vreemde wending van de bond. ,,De Beneluxliga is de toekomst van het handbal. Deze competitie moet gewoon voortgezet worden en ik ga ervanuit dat dit ook gebeurt. Ik snap ook niet goed wat de afwegingen zijn van het NHV, want zover ik weet dragen zij financieel niks of nauwelijks iets bij. De clubs draaien op voor de kosten. De komende dagen ga ik mij er verder in verdiepen.’’

Het is voor Kras/Volendam te hopen dat de bondscoach de hoge heren bij de handbalbond kan wakker schudden. Want naast een verhoogde weerstand door de sterkere buitenlandse teams zijn de wedstrijd uiterst vermakelijk om naar te kijken.

Volendam doet keurig mee voor plaatsing voor de Final Four. De Volendammers staan samen met Fiqas/Aalsmeer tweede, met slechts één overwinning minder dan de Belgische koploper Bocholt. Dat heeft echter twee wedstrijden meer gespeeld dan de Hollandse achtervolgers. Volendam wacht nog het thuisduel met Aalsmeer en twee tripjes naar België en Luxemburg.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.