Nog even doorbijten voor Omgevingsdienst IJmond

Nu een kale zaal, straks een mooie ontvangst- en werkruimte. © Bart Vuijk

Bart Vuijk
Beverwijk

Het loket van Omgevingsdienst IJmond ziet er al een tijdje desolaat uit. Wie van buiten de ontvangstruimte van de dienst bekijkt, ziet niets anders dan uit het plafond hangende kabels, een ontbrekende vloer en bouwmaterialen. Een grote verbouwing is aan de gang, want er moet meer personeel bij.

Een en ander heeft te maken met een flinke uitbreiding van het personeel. De Omgevingsdienst IJmond is gaandeweg steeds meer werk gaan doen voor steeds meer gemeenten. Momenteel zijn er zeventien gemeenten en een deel van de milieu-afdeling van de provincie aangesloten bij Omgevingsdienst IJmond. Omdat er laatstelijk zes ambtenaren overkwamen uit Zandvoort, en vier uit het provinciehuis, moesten er werkplekken bij.

Op de begane grond wordt de ruimte compleet opnieuw ingericht om hiervoor ruimte te maken. Op de hoger gelegen verdiepingen wordt ook flink geschoven om de inmiddels 110 milieuambtenaren aan een nette werkplek te helpen.

Efficiënt

De uitbreiding van de voormalige Milieudienst IJmond zal misschien nog een tijdje doorgaan. Steeds meer gemeenten sluiten zich aan bij de als bijzonder efficiënt bekendstaande dienst in Beverwijk.

Over een dikke week moet de verbouwing al af zijn. Wie tot die tijd de Omgevingsdienst IJmond wil bereiken, moet even naar binnen lopen bij het stadhuis of bij IJmond Werkt.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.