Zeventig gedichten over Den Helder

Petra Bies
Den Helder

Houden ze in Den Helder van het schrijven van gedichten? Het team Actief in de Wijk van Vrijwaard weet het antwoord inmiddels. Er kwamen dik zeventig gedichten binnen voor een wedstrijd waarin mensen worden uitgedaagd te dichten over hun eigen stad.

Er kwamen gedichten binnen van mensen van alle leeftijden. Ook de basisscholen Schoter Duijn en De Dijk pakten de handschoen op en leverden een bijdrage.

Alle gedichten zijn een maand tentoongesteld geweest in het Paviljoen van Toen aan de Borneolaan, direct naast het Timorpark. Bezoekers konden daar via stembriefjes aangeven wat zij de zes mooiste vonden.

Aanstaande donderdag 3 maart om half elf ’s ochtends wordt bekend gemaakt wat de winnende inzendingen zijn en zullen een aantal inzenders hun gedichten voordragen.

Alle belangstellenden zijn welkom. ,,Het is nu vakantie, dus we verwachten niet veel schoolkinderen. Maar we gaan later nog een keer de scholen langs’’, zegt Marieke de Boer van Actief in de Wijk, een team dat allerhande activiteiten voor ouderen organiseert.

Herhaling

Gezien de grote animo komt er zeker een herhaling, zegt De Boer. ,,We hangen het ook dan weer op aan de landelijke Gedichtendag.’’ Het thema wordt nog vastgesteld.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.