Ruim 3.000 discriminatieklachten Polenmeldpunt

© HSPublicity

Iets meer dan drieduizend mensen hebben klachten ingediend over het ‘Polenmeldpunt’ van de PVV. Die kwamen binnen via de Poolse vakbond en via antidiscriminatiebureaus in Nederland, zo meldde een woordvoerster onlangs.

Volgens de organisatie is er waarschijnlijk geen sprake van strafbare feiten. Daarom vindt de landelijke brancheorganisatie van antidiscriminatiebureaus aangifte niet zinvol. Niet alleen mensen uit Midden- en Oost-Europa deden hun beklag, ook autochtone mensen klaagden dat ze het meldpunt kwetsend vinden. Geert Wilders zegt dat het meldpunt een groot succes is en dat al tienduizenden klachten ontvangen zijn.

Ook buiten Nederland deed het meldpunt van de PVV stof opwaaien. Minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken had onlangs een gesprek met tien ambassadeurs uit Midden- en Oost-Europa. In een open brief hadden zij het meldpunt ‘discriminatoir en denigrerend’ genoemd. Rosenthal wees de ambassadeurs erop dat dat politieke partijen in Nederland, binnen de grenzen van de wet, vrij zijn dit soort initiatieven te nemen.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.