Ontdek de heerlijke keuken van Ligurië

De Italiaanse regio Ligurië staat bekend om de uitstekende keuken. Elk gebied in Ligurië heeft zijn eigen specialiteiten. Deze zijn te ontdekken met een bezoek aan wijnkastelen, olijfolieproducenten en natuurlijk allerlei toprestaurants.

Door de ligging is de Ligurische keuken divers, met ingrediënten uit de zee én de bossen. Ook de internationale invloeden, dankzij de haven van Genua, zorgen voor een variëteit aan gerechten. De Portugese, Catalaanse, Provençaalse, Italiaanse en Afrikaanse invloeden zijn overal te proeven. Erg populair zijn de wilde planten, die gebruikt worden als vervanger van spinazie in de tortellini, en de ‘torta Pasqualina’, een hartig taartje gevuld met onder meer snijbiet. Natuurlijk zijn de gerechten niet compleet zonder de welbekende pesto Genovese, een traditionele saus op basis van basilicum, bereid met extra olijfolie en pijnboompitten. Behalve het eten zijn ook de wijnen uit deze regio van topkwaliteit. Van 25 tot en met 27 juni staat La Spezia in het teken van ‘Liguria da bere’, een feest ter ere van de god van de wijn, Bacchus. Hier is het genieten van allerlei regionale wijnen. Voor de liefhebber is dit feest dan ook zeker een aanrader! Kijk voor meer informatie op www.ligurie.info.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.