Einde aan familieavonden GGZ NHN

Redacteur Schagen
schagen

Na bijna tien jaar komt er een einde aan de specifieke bijeenkomsten voor familieleden van GGZ-cliënten in Noord-Holland Noord. De laatste familieavond vindt op 12 november plaats. Reden: familieleden worden steeds beter betrokken bij de hulpverlening van hun naasten.

Avondvoorzitter Bas Schaap besloot tot stopzetting van de avonden. Ook omdat hij zag dat het aantal familieleden dat de bijeenkomsten bezocht, de laatste jaren kromp van vijftien tot gemiddeld drie á vier.

Schaap: ,,Dat geeft aan dat de behoefte er praktisch niet meer is. Een logisch gevolg van de verbeteringen bij de GGZ, die in de Kop van Noord-Holland veel beter is gaan luisteren naar familieleden. Ze zijn zelfs allerlei ondersteunende cursussen, workshops en themabijeenkomsten voor hen gaan organiseren. Wij zijn ongelooflijk blij met die ontwikkeling.’’De familieavonden zijn destijds ontstaan uit de behoefte van familieleden en naastbetrokkenen van psychiatrische patiënten om steun bij elkaar te vinden door hun verhaal te kunnen vertellen en om ervaringen te delen.De laatste familieavond is maandag 12 november in het GGZ-gebouw aan de P. Ottstraat in Schagen, aanvang 19.30 uur.Zie ook de pagina RegiOpinie in de Schager Courant van komende zaterdag.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.