Oranje traint met 23 spelers in Alkmaar

ANP
Alkmaar

Het Nederlands elftal heeft met een volledige groep de laatste training afgewerkt voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije. Bondscoach Dick Advocaat had op het veld van AZ in Alkmaar de beschikking over de 23 spelers die zijn overgebleven na het vertrek van Robin van Persie (knieblessure) en Kevin Strootman (geschorst).

Van Persie en Strootman haakten vrijdag af, na de ontluisterende nederlaag de avond daarvoor in het Stade de France tegen Frankrijk: 4-0.

Oranje ontvangt zondag Bulgarije in de Amsterdam ArenA. Door de nederlaag in Saint-Denis tegen de Fransen en de overwinning van Bulgarije op Zweden (3-2) zakte de ploeg van Advocaat naar de vierde plaats in groep A. Met nog drie wedstrijden te gaan, staat Oranje zes punten achter op koploper Frankrijk, drie op Zweden en twee op Bulgarije.

Bondscoach Dick Advocaat heeft in de aanloop naar de WK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Bulgarije een krachtig signaal afgegeven. Twee dagen na de ontluisterende nederlaag tegen Frankrijk (4-0) zette hij zijn ploeg openlijk op scherp, door een beroep te doen op het eergevoel van de internationals.

,,We moeten stoppen met praten over Frankrijk en niet te veel terugdenken aan die wedstrijd'', zei Advocaat op krachtige toon. ,,Als de spelers nog steeds in een wak zitten, hoeven we tegen Bulgarije eigenlijk niet meer te spelen. Maar je kan na drie dagen toch wel weer 100 procent gas geven? Dat moeten ze morgen laten zien. Ik verwacht zonder meer revanche. Ze moeten zich revancheren op zichzelf, ook voor onze fans. Dat betekent winnen. Hoe, dat is totaal niet belangrijk. Althans, dat vind ik.''

Tonny Vilhena heeft zondag een basisplaats in het Nederlands elftal voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije. De middenvelder van Feyenoord vervangt de geschorste Kevin Strootman, die donderdag in het Stade de France tegen Frankrijk (4-0) met twee gele kaarten van het veld werd gestuurd. Vilhena, die tegen de Fransen na rust Wesley Sneijder kwam aflossen, staat om 18.00 uur in Amsterdam voor de tweede keer in de basis bij Oranje.

Bondscoach Dick Advocaat kondigde op de persconferentie in Alkmaar aan dat hij zijn elftal op meer plaatsen gaat wijzigen. De kans is groot dat Kenny Tete als rechtsback begint. Het was de bedoeling dat de verdediger van Olympique Lyon tegen Frankrijk al zou starten, maar knieklachten verhinderden dat. Mede daardoor debuteerde Timothy Fosu-Mensah als basisspeler in Oranje.

,,Tete is nu helemaal fit'', zei Advocaat zaterdag. ,,Ik ga niet veel veranderen, maar wel iets. Vilhena speelt op de plek van Strootman en we veranderen ook iets aan de verdediging.''

Vermoedelijke opstelling: Cillessen; Tete, De Vrij, Hoedt en Blind; Wijnaldum, Sneijder en Vilhena; Robben, Janssen en Promes.

Foto’s: ANP

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen