Alkmaarse wandelvierdaagse 'onderscheidend'

Ron Amesz

Een nieuwe afstand, een groeiend 'verzorgingsgebied', een grotere status. De Plus Wandelvierdaagse, met Alkmaar als spil, wil vooral onderscheidend zijn in wandelland.

Wandelen is een 'winmarkt'. Naast de traditionele en onaantastbare mega-evenementen in Apeldoorn en uiteraard Nijmegen, blijkt er een flinke belangstelling voor meer en ook beter georganiseerde tochten. Alkmaar, toe aan alweer de zesde aflevering, profileert zich duidelijk in dat segment.

Vorig jaar trok de vierdaagse achtduizend wandelaars, en de groei is er nog niet uit. De laatste jaren trok de Plus Wandelvierdaagse steeds meer deelnemers uit met name de 'echte wandelgebieden' Gelderland, Overijssel en Noord-Brabant.

Onderscheidend is het motto om de wandelaar naar Alkmaar te halen. Le Champion, de organisator, legde het oor te luister bij de deelnemers. Uit dat onderzoek kwam naar voren dat de afstanden opnieuw moesten worden ingericht. De langste afstanden - 35 en 45 kilometer - werden samengevoegd. Middensegment

De nieuwe afstand is 37,5 kilometer. In het 'middensegment' komt er nu - ook weer op verzoek - een afstand bij: de 20 kilometer. Dat schept ook weer ruimte voor een groter wandelpeloton. Op het programma staan nu de 8,5 - 15 - 20 - 25 en 37,5 km.

De wandelvierdaagse dankt de groeiende populariteit ook aan het landschap - polders, duinen - en aan de intocht over de rode loper langs Alkmaars Waagtoren.

De 6e Plus Wandel4Daagse Alkmaar wordt van woensdag 20 tot en met zaterdag 23 juni gehouden. De inschrijving voor de zesde editie opent op 2 januari via www.pluswandel4daagsealkmaar.nl.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.