Parkeervergunningblunder Beverwijk

beverwijk

De gemeente Beverwijk heeft gevoelig geblunderd met de nieuwe parkeervergunningen voor bewoners. Veel mensen hebben een te hoge aanslag gekregen. De gemeente ontraadt mensen die te betalen. Inmiddels zijn de juiste aanslagen verstuurd.

Wie het te hoge bedrag al had betaald, krijgt het verschil zo snel mogelijk teruggestort, meldt de gemeente. Om hoeveel vergunninghouders het gaat is niet bekend. De fout is volgens de gemeente ontstaan in de software die de vergunningen maakt.

Vergunninghouders krijgen dit jaar geen nieuw groen papiertje meer om achter de voorruit te plakken. Voortaan worden alle kentekens centraal geregistreerd, en worden auto’s daarop gecontroleerd door de parkeerpolitie. De huidige papiertjes zijn geldig tot 23 februari.

Bedrijven in de binnenstad krijgen dit jaar overigens een zeer forse tariefsverhoging voor de kiezen. Zij betaalden in 2013 nog 270 euro per auto, en dat is nu 500 euro. bewoners betalen 20 euro. Hier zit een politieke beweegreden achter. De gemeente wil dat werknemers in de binnenstad hun wagen buiten de stad parkeren, zodat er meer ruimte overblijft voor bezoekers van de winkels en de bewoners van het gebied.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.