Enkhuizers: hef zwijgplicht Sociaal Medisch Centrum op

foto: Weerd, Henk de

Redacteur West-Friesland
enkhuizen

Veel burgers in Enkhuizen vinden het ook hoog tijd dat de zwijgplicht voor raadsleden rond de zorginvulling van het Sociaal Medisch Centrum in de Vijzelstraat wordt opgeheven.

Liefst 84 procent van de reageerders is het eens met de stelling op Enkhuizen.Vandaag.nl dat de burger het volste recht heeft om te weten welke zorg er in het centrum komt.

De meerderheid stelt dat de projectontwikkelaar lang genoeg in alle rust heeft kunnen onderhandelen met geïnteresseerde zorgpartijen. De rest vindt openheid over de zorginvulling een morele verplichting van de gemeente, aangezien het gebouw ooit door Margaretha Maria Snouck van Loosen aan de inwoners geschonken is.

Elf procent meent dat burgers blij moeten zijn dat op deze plek ook in de toekomst zorg geboden wordt. De resterende vijf procent denkt dat het nu bekend worden van potentiële huurders de belangen van de ontwikkelaar kan schaden.

Angelique Brouwer uit Enkhuizen heeft aan dit laatste geen enkele boodschap. ,,Het is niet aan een projectontwikkelaar om te bepalen welke zorg straks beschikbaar is. De raadsleden hadden allang een lijst met door hun kiezers gewenste zorgpartijen klaar horen te hebben.’’

Inmiddels staat er een nieuwe stelling op Enkhuizen.Vandaag.nl. Het college in Enkhuizen stelt voor om in 2012 de walkantparkeervergunning af te schaffen. De politiek heeft hier zo haar bedenkingen bij. Maar wat vinden de inwoners eigenlijk? Moeten we af van de walkantvergunning? Laat het ons weten via Enkhuizen.Vandaag.nl!

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen