Politie arresteert verwarde man op Zuidstraat

© Archieffoto

Carina Gutker
Den Helder

Een verwarde man zorgde zondag op de Binnenhaven en de Zuidgracht in Den Helder voor gevaarlijke situaties in het verkeer. Vanwege het gevaar dat hij voor zichzelf of anderen vormde, heeft de politie hem daarop gearresteerd.

Dat meldt de politie Den Helder op Facebook.

Omstanders deden zondag bij de politie melding van een verwarde man die over de Binnenhaven in Den Helder zou rennen en voor gevaarlijke situaties in het verkeer zou zorgen. Een agent ging poolshoogte nemen en zag de man op de Zuidstraat rennen. Deze had zijn bovenkleding inmiddels uitgetrokken en weggegooid.

De agent oordeelde dat de man mogelijk in een opwindingsdelier (EDS) verkeerde. Dit is een acuut gezondheidsprobleem dat vaak gerelateerd is aan drugsgebruik. Vanwege het gevaar dat hij voor zichzelf of anderen vormde, besloot de agent hem daarop te arresteren.

’Dit ging niet zonder slag of stoot’, aldus de politie. ’Omdat personen in een opwindingsdelier extreem agressief en oersterk kunnen worden. Gelukkig kreeg de agent bijval van twee behulpzame voorbijgangers.’

Toen de man weer rustig was, is hij meegegaan naar het politiebureau en van daar overgedragen aan de ambulancedienst.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.