Gewapende Nieuwedieper aangehouden op Schager Markt

Redacteur Schagen
Schagen

De politie heeft dinsdag een 34-jarige Nieuwedieper aangehouden op verdenking van het in het bezit hebben van pepperspray, een vuurwapen en wegens mishandeling van een agent.

De politie kreeg even na acht uur 's avonds een melding dat twee mannen zich hinderlijk gedroegen in een café aan de Schager Markt. Ze zouden daar ook een fles drank hebben willen stelen.

Toen agenten op de Markt arriveerden, zagen ze twee mannen buiten staan. Bij controle bleek een van hen nog gezocht te worden door de politie. Toen de agenten hem wilden aanhouden, probeerde hij er vandoor te gaan, maar even verderop wist de politie hem toch te pakken.

Omdat de man zich verzette, besloot een politieman pepperspray te gebruiken. De man uit Den Helder bleek echter ook pepperspray bij zich te hebben en gebruikte dit tegen de agent. Uiteindelijk kon de verdachte toch worden aangehouden.

Bij fouillering bleek hij in zijn jaszak nog een wapen bij zich te hebben. Hoewel het vermoedelijk om een luchtdrukwapen gaat, leek het erg op een echt vuurwapen. Het wapen en de pepperspray zin in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.