Egeltje Denise overlijdt bij operatie

© De Bonte Piet

Wim Wegman
Midwoud

Het egeltje dat begin deze maand zwaar ondervoed en met een gebroken pootje bij Vogel- en Dierenopvang De Bonte Piet werd gebracht, is alsnog overleden. Het diertje moest onder het mes omdat de breuk niet goed heelde. Tijdens de narcose kreeg de egel een hartstilstand.

Dat meldt de dierenopvang op haar Facebookpagina. Egeltje Denise kreeg met haar roze, op maat gemaakte spalk landelijke bekendheid. Onder meer Hart van Nederland kwam op het dier af om beelden te maken.

Maandag stond volgens de dierenopvang een team aan specialisten klaar om Denise te opereren. Hoewel ze een van de veiligste narcoses kreeg toegediend, kreeg het dier vrijwel onmiddellijk een hartstilstand.

Er is nog ruim twintig minuten geprobeerd om het dier te reanimeren en te beademen, maar dat bleek tevergeefs. ,,Toen moesten we haar los laten. Medisch gezien was er geen verklaring! Ze was inmiddels 600 gram en op haar pootje na jong en gezond. Soms doe je alles goed, met alle middelen en mensen die je maar kan in zetten en soms......... zijn we gewoon even heel erg verdrietig!'', aldus De Bonte Piet op haar Facebookpagina.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen