Max Verstappen wint met overmacht Formule 3 Zandvoort

Foto: Novum

Foto: Novum

Wim Wegman
ZANDVOORT

Max Verstappen heeft 21 jaar na zijn illustere vader Jos de Zandvoort Masters op zijn naam geschreven. De pas 16-jarige Limburger is na zijn vader, die furore maakte in de Formule 1, en Tom Coronel de derde Nederlander die de traditionele race in de Formule 3 op het circuit in de duinen wint.

De zege van het supertalent was er een met groot machtsvertoon. Verstappen startte van poleposition, stond in de beginfase heel even onder druk van de Brit Sam MacLeod, maar reed geleidelijk aan weg bij de concurrentie en won met ruime voorsprong. Landgenoot Jules Szymkowiak finishte als tweede, Steijn Schothorst maakte met de derde plaats het podium volledig Nederlands.

„Omdat ik niet veel ervaring heb met dit type formule 3-auto en deze koppeling, was wegkomen lastig. Mijn start was toch redelijk goed en ik behield de eerste plaats”, vertelde de jongste winnaar ooit van de Masters, die dit seizoen de zeges aaneenrijgt in het Europees kampioenschap Formule 3. „Het is schitterend om hier zo te winnen. Een super mooi gevoel om voor al dat thuispubliek als eerste over de streep te komen en iedereen te zien juichen.”

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen