De Koog koestert vijfde triomf van seizoen

Casper Duin
De Koog

Op zoek naar een uitweg uit de gevarenzone van 4A, koesterden de voetballers van De Koog zondagmiddag de 1-0 thuisoverwinning op Nieuwe Niedorp.

,,Deze winst is wel erg lekker én welkom’’, meldde de winnende trainer, Marcel Ris, duidelijk in zijn nopjes. ,,Dit hadden we nodig. Nieuwe Niedorp ligt ons wel. De uitwedstrijd eerder dit seizoen wonnen we ook.’’

Recente nederlagen tegen Dirkshorn en Flevo hadden de Texelse promovendus na de winterpauze in het risicogebied van de vierde klasse A doen belanden. Mede daardoor werd de zwaarbevochten driepunter van zondagmiddag gekoesterd in het kamp van de thuisclub.

,,Dit was een wedstrijd tussen twee gelijkwaardige ploegen’’, oordeelde Ris. ,,In de eerste helft kregen beide teams één enorme kans. Bij hun schoot iemand in kansrijke positie naast, mede doordat hij dacht dat hij buitenspel stond. Namens ons kopte Jesse Blaauboer over.’’

Twee minuten na de ruil kroonde Alex Daalder zich tot matchwinnaar in een van de weinige duels in 4A zondagmiddag. De rappe aanvaller werd weggestuurd door Robin Schoo en rondde in de korte hoek af.

,,In die fase vond ik ons de bovenliggende partij. Waren we gevaarlijk met de snelheid van Alex en Ben Siebenga.’’ Dat spelbeeld kantelde vervolgens. Nieuwe Niedorp stichtte veelvuldig gevaar via de lange bal op hun spits. De Koog-doelman Eddy Witte moest tweemaal handelend optreden en deed dat met verve.

,,En aan de andere kant hielden we Nieuwe Niedorp aardig bezig met de omschakeling via onze snelle aanvallers.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.