Mini Flora zoekt iconen van de Westfriese Omringdijk

Tanja Koopen
Bovenkarspel

Een replica van de Scheepsjongens van Bontekoe. Een Eenhoorn of de Drommedaris. Misschien vuurtoren De Ven.

De organisatie van de derde editie van de mini West-Friese Flora in het Vereenigingsgebouw in Bovenkarspel is op zoek naar iconen van de West-Friese omringdijk.

Deze dijk is namelijk het thema van de Mini Flora, die dit jaar van 25 tot en met 28 februari te zien is in het Vereenigingsgebouw. Momenteel wordt hard gewerkt aan de opbouw van de kleine editie van de bloemenflora, waarbij de tulpen binnen de dijk liggen. De West-Friese Omringdijk heeft voor velen belevingswaarde. Fietsten, wandelen, recreëren of sleetje rijden.

De dijk is voor een groot gedeelte ook een waterkering voor het land achter de dijk. Het provinciaal monument is ruim 800 jaar terug met de hand aangelegd. De dijk is 126 kilometer lang en verbindt de steden Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen en Medemblik met elkaar. Tijdens de stormvloed van 1916 hield de dijk stand. De laatste jaren is er veel onderhoud gepleegd aan de dijk.

Maar hoe ziet de dijk er van binnen uit? Welke iconen heb je langs de dijk? Wie kent het dorpje Keinse waar alle aardstralen samenkomen. Veel van deze onderwerpen worden uitgelicht tijdens de West-Friese Mini Flora, maar de organisatie zoekt dus voorbeelden van iconen die voor iedereen herkenbaar zijn.

Een van de activiteiten tijdens de Mini Flora is de doop van een tulp. De show wordt afgesloten met een diner van West-Friese producten.

Voor tips en opgave trudebuysman@kpnmail.nl

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen