Verrassende vaas

© HSPublicity

Studio Roderick Vos en Koninklijke Tichelaar hebben samen de vaas Gili ontworpen, die is uitgekozen voor de tentoonstelling ‘Dutch Design – Huis van Oranje’, die vanaf 26 april in Paleis Oranienbaum (vlak bij Berlijn en Dessau) te zien is (www.oranienbaumexhibition.com).

Het ontwerp van de vaas is volgens Vos gebaseerd op de inspirerende vormen van koraalstructuren. De fascinerende basisvormen uit de natuur zijn voor de ontwerper vaak verrassend in hun schijnbare eenvoud en schoonheid.

De naam Gili is afkomstig van de Indonesische eilandengroep voor de kust van Lombok.

Bij het ontwerpproces is uitgegaan van een zogenoemde ‘draai-symmetrische, conische vorm’. Met behulp van cadcam – ontwerp en productie met behulp van de computer – is deze basisvorm onder diverse hoeken geplaatst om een ‘versmolten’ basisvorm te creëren. Door deze archetypische vorm te kopiëren en vervolgens op een andere wijze samen te voegen, is deze verrassende, nieuwe kantelvaas ontstaan.

De vaas is in vijf richtingen te positioneren. De vaas Gili is verkrijgbaar in standaard wit en in een jadegroene glazuur.

De vaas is verkrijgbaar voor 390 euro, exclusief via www.roderickvosshop.nl en www.tichelaar.nl.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.