Jong Holland doet onder Nguyen en Melker mee om titel

© Foto Martin de Haan

Robin Kaandorp
Alkmaar

Het was precies na de twee op rij verloren duels tegen Opperdoes en DZS dat Jong Holland in november de kampioensaspiraties een beetje liet voor wat ze waren. Maar ruim vier maanden later is alles weer helemaal anders

De Alkmaarders kunnen juist tegen diezelfde twee tegenstanders een flinke stap richting een snelle rentree in de tweede klasse zetten.

Want tien ongeslagen duels verder staat het team van trainers Phuong Nguyen en Rik Melker op doelsaldo bovenaan en gaat het samen met Opperdoes, DZS en ook nog Hellas Sport strijden om de titel in de zaterdag derde klasse. ,,Het zal een aardige slotfase worden", heeft Nguyen zin in de cruciale weken van het seizoen.

De jonge trainer is na een roerig jaar bij eerst AFC'34 en daarna Koedijk in rustiger vaarwater gekomen. En met name na de winterstop gaat het zeer voortvarend met zijn team. ,,We zijn ook echt beter gaan voetballen. Dat is eigenlijk al ingezet na die nederlaag tegen DZS. Het is sindsdien veel stabieler geworden. Een periodetitel moet zeker tot de mogelijkheden behoren, maar we gaan uiteraard voor de titel. Die hadden we in het najaar eigenlijk al uit ons hoofd gezet."

Nood

Nadat hij bij AFC'34 al een duo vormde met Rob Kleefman is Nguyen andermaal de helft geworden van een trainerskoppel. Al zijn de achtergronden anders. ,,Bij AFC'34 was dat uit nood geboren vanwege het niveau waarop we speelden (Nguyen beschikte nog niet over de vereiste papieren , red.). Hier was Rik al aangesteld en ben ik er later bijgekomen."

Maar de samenwerking bevalt prima. ,,Het is heel prettig werken. Twee zien meer dan een en het blijkt dat we los van elkaar vaak met dezelfde ideeën komen. Dat is heel apart. Er zijn uiteraard ook wel verschillen, maar daarover kunnen we goed discussiëren. Er is echt een goede klik."

Weerslag

En dat heeft wellicht zijn weerslag op de prestaties. De tweede klasse is weer in het vizier gekomen. Al is de vraag gerechtvaardigd of de selectie volgend seizoen wél in staat is om aan te haken op het eventueel hogere niveau.

,,Daar ben ik zeker van overtuigd. Ik heb vorig seizoen redelijk wat wedstrijden gezien en over het algemeen deed het team weinig onder voor de tegenstanders. Ik vind dus echt dat we de kwaliteiten hebben om daar te spelen. We hebben een mooie mix van ervaring en jonge spelers, die inmiddels ook al weer wat verder zijn dan twee jaar geleden. Op termijn moet Jong Holland ook gewoon zeker een stabiele tweedeklasser kunnen worden."

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen