Rederij Lee vaart van Amsterdam CS naar Zaandam

Passagiersschip Elly Glasius gaat op de Zaan varen.
© ederij Lee
Zaanstad

De Amsterdamse rederij Lee gaat vanaf volgend voorjaar de vaardiensten tussen Amsterdam en Zaanstad verzorgen.

Lee vaart vanaf 1 mei tussen Amsterdam CS en Zaandam met de passagiersboot Elly Glasius. De naam van de bootverbinding is vanaf dan Zaan Ferry. Het schip heeft verwarming en aan boord is een bar voor eten en drinken.

Rederij Lee bestaat sinds 2009 en verzorgt rondvaarten in Amsterdam en doet ook de Zaan en de Vecht aan.

Behalve een verbinding tussen Zaandam en de hoofdstad, gaat Lee ook pendelen tussen Zaandam en Wormerveer. Tien keer per dag vaart de rederij heen en weer met twee nieuwe elektrische boten die worden ingezet.

Bij de Zaanse Schans maken de schepen een korte stop om passagiers in en uit te laten. Aan boord is een Chinese tolk.

Op alle boten kunnen fietsen (gratis) mee worden genomen.

Wethouder Addy Verschuren is blij met de overeenkomst met Lee. „Fijn dat er een partij is gevonden die vaart tot aan Wormerveer en onze toeristen omarmt door aan boord een tolk in te zetten.

Zaanstad is steeds meer in trek bij toeristen en met deze vaarverbinding wordt een bezoekje aan onze toeristische trekpleisters, waaronder natuurlijk de Zaanse Schans, nog leuker.”

Op de kades in Amsterdam en Zaandam komen informatieborden. Daarnaast ontwikkelt de rederij een app over het actuele vaarschema en waar ’real time’ is te volgen waar de boten zijn. Bovendien wil rederij Lee ook vijf personen uit de Wajong opleiden tot matroos.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen