Nominatie Museum van de 20e Eeuw en Sprookjeswonderland

Van onze verslaggever
Enkhuizen/Hoorn

Sprookjeswonderland in Enkhuizen en het Hoornse Museum van de Twintigste Eeuw zijn genomineerd voor de DagjeWeg.NL Award 2017.

Naast de twee West-Friese trekpleisters zijn nog acht uitstapjes genomineerd. Waaronder Space Expo (Noordwijk), CORPUS (Oegstgeest) en het Nederlands Openluchtmuseum (Arnhem). De jury kon kiezen uit meer dan zevenduizend attracties.

Nu is het publiek aan zet. Op www.dagjewegaward.nl kunnen stemmers drie favoriete attracties kiezen. Stemmen kan tot en met 11 oktober. Op 12 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt.

De winnaar krijgt een promotiepakket met een mediawaarde van vijfduizend euro op DagjeWeg.NL. Voor de tweede plaats is er een campagne van 2500 euro, de nummer drie wint een campagne ter waarde van duizend euro.

De prijs is drie keer eerder uitgereikt. Sprookjeswonderland won in 2009 de eerste editie. In 2010 ging het Statenbijbelmuseum in Leerdam er met de titel vandoor en in 2015 won het Nationaal Militair Museum in Soesterberg.

DagjeWeg.nl richt zich op het dagtoerisme en belicht plaatsen die volgens hen het bezoeken waard zijn. Jaarlijks wordt de site ruim dertien miljoen keer bezocht.

Meer nieuws uit West-Friesland