Verdachte overval Klipperstraat aangehouden

Redacteur Den Helder
den helder/klipperstraat

Een 27-jarige man uit Den Helder is dinsdagavond rond negen uur aangehouden op de Markstraat. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een overval op een woning aan de Klipperstraat op donderdag 24 maart dit jaar.

Op die avond werd rond 21.30 uur aangebeld. De bewoonster deed de voordeur open waarop er zes mannen de woning binnendrongen. Zij gingen rondom de 69-jarige bewoner staan die in de woonkamer was. De mannen gaven aan dat zij geld wilden. Een van hen hield een mes op het been van de bewoner. Zijn kleding werd doorzocht en zijn portemonnee werd afgenomen. Ook de bewoonster moest haar portemonnee afgeven. Hierna vluchtten de mannen de woning uit via de achterdeur. Zij klommen over de schutting en renden in de richting van de Kotterstraat.

Het overvallenteam onderzocht de overval en kwam hierbij de 27-jarige man op het spoor. Hij werd dinsdagavond door een arrestatieteam in een woning aan de Markstraat aangehouden. Meerdere aanhoudingen in deze zaak worden niet uitgesloten. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.