Uitgeest gist naar kersverse miljonair

UITGEEST

Uitgeest staat nog te trillen op zijn grondvesten sinds deze week bekend werd dat het winnende lot van de Staatsloterij er verkocht is.

Grote kans dat er een nieuwe miljonair in het dorp woont. De jackpot viel op een eenvijfde lot dat bij sigarenboer Piet Willemse is gekocht. Goed voor 2,1 miljoen euro. Alleen, bijna niemand weet wie deze geluksvogels is. Zelfs de Staatsloterij niet, want de eigenaar van het lot heeft zich nog niet gemeld.

Bij Bakkerij Putter is ook nog geen enorme taart besteld. ,,Nee hoor, wij weten van niks'', zegt medewerkster Linda de Wit. ,,Al lijkt het me wel aannemelijk dat een Uitgeester het lot heeft gekocht. Ik heb wel eens gehoord dat je bij het winnen van zo'n grote prijs ook een psycholoog krijgt aangeboden om te voorkomen dat je doorslaat. Als ik zo veel geld zou winnen, dan zou ik eerst eens rustig na gaan denken wat ik ermee zou doen. Ik hoef in elk geval niet zo nodig te verhuizen, en een nieuwe auto is ook niet nodig. Ik ga een beetje rentenieren en nog tien uurtjes per week werken. Gewoon, voor de gezelligheid.''

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.