Waterlandziekenhuis: 'Let op kleine lettertjes bij budgetpolis'

Redacteur Waterland
Purnerend

Het Waterlandziekenhuis in Purmerend waarschuwt voor budgetpolissen. Volgens het ziekenhuis is het belangrijk om goed naar de voorwaarden te kijken, zodat patienten niet voor dure verrassingen komen te staan. Op de site van het ziekenhuis staat de waarschuwing gepubliceerd.

Veel verzekeraars introduceren voor 2014 een budgetpolis: goedkope zorgverzekeringen met een hoog eigen risico. Ook kan de verzekerde alleen terecht bij de zorgaanbieders waar contracten mee afgesloten zijn.

Het Waterlandziekenhuis heeft voor volgend jaar een contract afgesloten met alle bekende verzekeringsmaatschappijen, dus patiënten zullen niet geweigerd worden. ,,Maar wij kunnen als ziekenhuis niet zien hoe een patiënt verzekerd is, dus wij weten niet hoeveel een patiënt in sommige gevallen voor een behandeling moet betalen’’, aldus voorlichter Marjolein Beijne.

Ook het Zaans Medisch Centrum laat weten een contract te hebben met alle bekende zorgverzekeringen. En ook patienten bij het BovenIJ ziekenhuis in Amsterdam-Noord hoeven niet bang te zijn geweigerd te worden. Woordvoerder Ilse van Woudenberg: ,,Wij hebben een contract met alle zorgverzekeraars. Maar het is altijd slim voor patienten, of ze een budgetpolis hebben of niet, om goed naar de voorwaarden van hun verzekering te kijken.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.