VZV blijft vriend én vijand maar verbazen

Johan Koorn
’t Veld

Promovendus Maedilon/VZV blijft vriend en vijand verbazen in de eerste divisie handbalcompetitie. Op bezoek bij Fortissimo werd alweer de zesde overwinning op rij geboekt: 19-30.

En misschien nog wel belangrijker: het is de vierde zege die telt voor de derde periode van in totaal zeven wedstrijden. De winnaar plaatst zich voor de nacompetitie. ,,Alles is ondergeschikt aan dit doel. We gaan er voor’’, klinkt het strijdbaar uit de mond van coach Betty Plasmeyer.

Fortissimo, in het bezit van de tweede periodetitel en daardoor dus sowieso al zeker van een toetje, werd direct vanaf de start overlopen door de hongerige handbalvrouwen uit 't Veld. Net als vorige week met de overwinning op koploper Borhave (34-24) opende Lotte Prak de score, deze keer gevolgd door drie rake worpen van Kim Jimmink.

Verschil

Na tien minuten stond er een tussenstand van 1-8 op het scorebord. Bij rust was het verschil maar liefst negen doelpunten, 6-15. Toch verrassend, aangezien de thuiswedstrijd met een klein verschil gewonnen werd (24-21) en de thuisclub vooraf maar één punt lager op de ranglijst had.

Ook na rust bleef VZV de tegenstander duidelijk de baas. Via onder andere 11-22 en 17-27 werd een eindstand bereikt van 19-30.

Terwijl Amber Zomerdijk en Monique de Wit op doel voor de nodige reddingen zorgden, wisten ook maar liefst twaalf speelsters het vijandelijke net te laten bollen.

,,Het is fijn om te zien dat de meiden nog steeds groeien’’, aldus Plasmeyer. ,,Het lijkt wel op een soort 'kruisbestuiving'. Iedereen maakt elkaar beter. We zetten onze tanden in deze periode. Wij hebben bewezen iedereen te kunnen verslaan. Het kan.’’

Toekomst

De vierde plaats op de ranglijst is een doel voor de toekomst. Eerste prioriteit is de derde periodetitel. VZV is als enige nog ongeslagen en heeft dus logischerwijs alles in eigen hand. De vrouwen uit 't Veld ontvangen 23 januari Foreholte. Vervolgens moet VZV naar Hellas (30 januari) en Quintus 2 (7 februari).

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.