AZ wint op fandag van Telstar

© AZ media

Saskia Knegtering
Alkmaar

AZ heeft zaterdag tijdens de AZ Fandag het oefenduel met Telstar ruim gewonnen: 3-0. Ondanks dat trainer John van den Brom het 'de minste wedstrijd van AZ' vond, verzorgden Vincent Janssen (2x) en Derrick Luckassen in het AFAS Stadion drie treffers.

Van den Brom liet zijn team starten met twee positionele invullingen die deze voorbereiding nog niet waren uitgetest. Luckassen begon als rechtsback en Dabney dos Santos als rechtsbuiten. Na door een lichte blessure twee wedstrijden gemist te hebben, stond ook Jop van der Linden weer in de basiself.JanssenDos Santos stond aan de basis van de enige treffer voor rust. Zijn verre voorzet belandde op het hoofd van Janssen. Telstar-goalie Cor Varkevisser pareerde in eerste instantie nog wel, maar was kansloos op Janssens rebound: 1-0.SchotenDe eerste helft werd in het geheel gedomineerd door AZ, met slechts één inzet van Telstar: een schot van Rafael Uiterloo. Schoten van Dos Santos (twee keer over), Markus Henriksen en Muamer Tankovic (beide gestopt) eindigden niet achter Varkevisser.LuckassenOok bij het tweede AZ-doelpunt was Dos Santos de aangever. Vroeg in de tweede helft belandde zijn hoekschop op het hoofd van Luckassen, die daarmee zijn derde treffer van de voorbereiding aantekende: 2-0.TienHalverwege het tweede bedrijf en enkele wissels verder werd de score verder uitgebouwd. Joris van Overeem gaf voor en Janssen kopte de bal binnen: 3-0. Voor AZ’s topscorer van de voorbereiding was het alweer zijn tiende doelpunt in Alkmaarse dienst.RoodTelstar moest het laatste kwartier van de wedstrijd gedwongen met tien man uitspelen, nadat Bryan Ottenhof Guus Hupperts op weg naar het doel op de hielen liep. Ondanks het overtal leidde het niet tot een nog hogere score voor AZ.Van den Brom: 'Minste wedstrijd’,,Ik vond dit onze minste wedstrijd”, constateerde Van den Brom na afloop. ,,We speelden in een laag tempo, de keuzes die we maakten waren niet altijd goed. De positieve dingen zijn dat we niks hebben weggegeven, dat we ook weer drie goals hebben gemaakt en toch weer veel kansen creëerden. Het is de derde week van de voorbereiding, dus voor het eerst hebben jongens negentig minuten gespeeld. In de opbouw die we voor ogen hebben, is dat positief. Van het spel ben ik vandaag niet zo heel warm geworden, maar dat is niet zo erg.”

AZ - Telstar 3-0OefenduelOpstelling AZ: Sergio Rochet; Derrick Luckassen, Jeffrey Gouweleeuw, Jop van der Linden (74. Jan Wuytens), Ridgeciano Haps; Thom Haye (61. Joris van Overeem), Markus Henriksen, Celso Ortiz; Dabney dos Santos (52. Guus Hupperts), Vincent Janssen (80. Achille Vaarnold), Muamer Tankovic (61. Robert Mühren).Basisopstelling Telstar: Cor Varkevisser; Anthony Correia, Frank Korpershoek, Bryan Ottenhof, Thomas van den Houten; Kevin van Essen, Edo Knol, Tim Keurntjes; Fabian Serrarens, Pierre Omanga, Rafael Uiterloo.Doelpunten: 24. Janssen 1-0, 50. Luckassen 2-0, 66. Janssen 3-0.Gele kaarten: -Rode kaarten: 73. Bryan Ottenhof (Telstar)Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen