Nederlandse atletiektop in Egmond

Janneke van Beusekom
egmond aan zee

De top van de Nederlandse wegatletiek bindt zondag 12 januari de strijd aan met de Afrikaanse hardlopers in de Egmond Halve Marathon. De organisatie van de wegwedstrijd over het strand en de duinen bij Egmond en Castricum meldde maandag de komst van onder anderen Nederlands crosskampioen Khalid Choukoud en de marathonlopers Koen Raymaekers en Ronald Schroër.

Abdi Nageeye staat ook op de startlijst. De Nederlands recordhouder 10 kilometer is hersteld van zijn blessures en start in Egmond de campagne naar zijn eerste marathon. Jesper van der Wielen wil zich ook mengen in de strijd vooraan. De nationaal kampioen 5000 meter is momenteel op trainingsstage in Brazilië; hij won afgelopen weekeinde nog een 10 kilometer in Rio de Janeiro.

Het Nederlandse vrouwenveld bestaat uit onder anderen oud-winnares Hilda Kibet, Nederlands marathonkampioene Andrea Deelstra en Ruth van der Meijden. Jip Vastenburg, Europees juniorenkampioene op de 5000 meter, maakt in Egmond haar debuut op de halve marathon.

Al eerder meldde de organisatie de deelname van Abel Kirui in Egmond. De Keniaan is tweevoudig wereldkampioen op de marathon en veroverde vorig jaar in Londen zilver in de olympische marathon.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen