Odin’59 verliest koppositie

Sander Veraart
Hoofdklasse A zaterdag

,,Als je kampioen wilt worden dan mag dit niet gebeuren. Zo slap beginnen en ook nog een domme rode kaart pakken, dat kan echt niet.” Richard Plug was na afloop van de met 2-1 verloren wedstrijd tegen Swift kritisch. En terecht. Door de nederlaag moesten de Heemskerkers toezien hoe concurrent Huizen de Heemskerkers passeerde op de ranglijst.

Er is voor Odin’59 nog niets aan de hand. Het team van Plug staat een punt achter Huizen, maar heeft nog vier wedstrijden te spelen. Huizen speelt er nog drie, waardoor het aantal verliespunten van de Heemskerkers twee minder is dan dat van de concurrent. ,,We hebben de kans om een ongelofelijke prestatie neer te zetten. Echter krijgen we wel nog zowel Achilles Veen als DOVO. Dat je dan van Eemdijk verliest onlangs dan kan dat nog. Maar dat we deze wedstrijd verliezen mag echt niet.”

Odin begon slecht aan de wedstrijd en nadat Swift al tweemaal een waarschuwing had afgegeven was het de derde keer raak. Verkeerd dekken van Jeffrey Tol werd door Tijs Boeting afgestraft: 1-0. Kort voor rust werd Stefan Seijs geschopt, en reageerde de aanvaller met een slaande beweging. Arbiter Mesbah oordeelde zwaar: rode kaart én strafschop. Max van Wakeren schoot de pingel achter Barry van Dijk en velde zodoende het vonnis (2-0).

In het tweede bedrijf ging Odin meer vooruit spelen en kwamen de bezoekers zelfs terug in de wedstrijd. Invaller Amin Ouass bracht de spanning terug. Vlak voor tijd had Odin nog een strafschop verdiend, maar een vermeende handsbal werd door Mesbah niet bestraft.

,,Swift heeft terecht gewonnen, maar dat neemt niet weg dat wij gewoon te slap begonnen. Van de laatste drie wedstrijden hebben we er twee verloren, maar dat zijn sinds de winterstop ook de enige twee. In dat opzicht is er nog niets aan de hand”, aldus Plug.

Swift: Verhoeff, Yilmaz, Terhaar sive Droste, Van der Berg, Munsterman, De Vries, Boeting (79. Haselhoff), Smeeing (88. Baardman), Van Wakeren, Hollewand en Leliveld (70. Bosboom).

Odin’59: B. van Dijk, Tol (46. Merk), Koops (46. Ouass), Cremers, Tiktak, Scheffer (80. S. van Dijk), Dikker, Hulleman, El Amrani, De Graaf en Seijs.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen