Waterland kiest voor kleine buurtsuper in Broek

Broek in Waterland

Tussen de 80 en 120 arbeidsplaatsen, beloofden de ondernemers Fabian Weber en Patrick Peek, die in Broek in Waterland een Albert Heijn-supermarkt willen beginnen. Klinkt mooi, vindt de Waterlandse politiek, maar zo’n grote supermarkt trekt ook veel extra verkeer aan en wordt bovendien een concurrent van andere supers in de gemeente. En dus werd het plan door vrijwel alle partijen in de gemeenteraad beleefd afgeserveerd.

Behalve het plan van Weber en Peek, had ook Lidl een plan ingediend voor een nieuwe supermarkt in Broek. In beide gevallen ging het om een winkel van circa 1500 vierkante meter in combinatie met woningen op de Kebo-locatie aan de Eilandweg. Ook het het plan van Lidl ziet de Waterlandse politiek niets.

Daarmee heeft de gemeenteraad nu definitief de keuze gemaakt voor het veel kleinschaliger plan van Cor Wals en Michael Schokker. Zij hebben nu nog een piepklein buurtsupertje aan het Zuideinde. Mede met het oog op de komende sluiting van de andere supermarkt in Broek, de Spar-winkel van Dirk en Janny Posch, willen zij een leegstaand pand aan de Hellingweg verbouwen tot supermarkt met een aantal bedrijfsunits en appartementen. Die winkel moet zo’n 400 vierkante meter worden.

Het nieuwe college van b en w had al laten weten dat een winkel van die omvang veel beter past bij Broek in Waterland. Dat is nu door de gemeenteraad bevestigd. Die wil dat het college zo snel mogelijk met de Broeker ondernemers om de tafel gaat zitten om de plannen verder uit te werken. Wals en Schokker staan te popelen om hun plan uit te voeren. Hun supermarkt wordt onderdeel van een grotere organisatie van supermarkten, maar ze willen op dit moment nog niet zeggen welke dat is.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen