College houdt vast aan plannen MBO-school

Redactie Waterland
Purmerend

Ondanks dat diverse buurtbewoners tegen de komst van een MBO-school zijn in het Karekietpark, zet het college van burgemeester en wethouders haar plannen gewoon door.

In juni van dit jaar werden deze plannen na politieke discussie van de agenda gehaald, maar nu laat het college weten dit onderwerp op 9 september opnieuw aan de commissie voor te leggen. Aanleiding hiervoor is dat er nieuw onderzoek is verricht naar mogelijke verkeersoverlast zodra de school is geopend.

Eerder dit jaar ontaardde een informatiebijeenkomst voor buurtbewoners in een massaal protest, omdat de bewoners bang zijn dat er door de bouw van een school voor 1600 leerlingen verkeers- en parkeeroverlast ontstaat. Het college besloot hierop om een extern onderzoek uit te laten voeren door advies- en ingenieursbureau Grontmij.

Uit dit rapport blijkt dat er voldoende parkeerplaatsen zijn opgenomen in het bouwplan rond de MBO-school. ,,Volgens de berekeningen zijn er zeventig parkeerplekken nodig. Dit zijn plekken voor leerkrachten, leerlingen en bezoekers. Maar in het bouwplan zijn er 95 opgenomen. En dat is dus ruim voldoende. Bovendien zit het piekmoment qua leerlingen die aanwezig zullen zijn rond de 800. Dit omdat leerlingen nooit de hele dag op school zitten en omdat er vaak een gedeelte op stage is’’, aldus onderwijswethouder Edwin Voorbij. Ook komt er uit het rapport naar voren dat het met de verkeersoverlast mee valt.

,,In totaal neemt het verkeer in de buurt met vijf procent toe. Dat is vergelijkbaar met het verleden, toen er in het Karekietpark ook een school stond. We verwachten eveneens geen overlast van hangjeugd. En mocht dit een keer zo zijn, volgen passende maatregelen.’’Het plan rond de MBO-school is dat het Horizon College zorgt voor de bouw en dat het Regio College een gedeelte gaat huren. ,,Het idee is dat de school in de zomer van 2017 gebruiksklaar is’’, besluit Voorbij.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.